Cursuri de polo Brasov

Clubul sportiv CS Luna, ofera posibilitatea invatarii si practicarii polo-ului, una dintre cele mai vechi jocuri in apa.

Alaturi de echipa noastra de instructori si antrenori, poti invata ceva nou si interactiv care sa te relaxeze si sa contribuie la dezvoltarea ta fizica si psihica.

Vino si ia parte la cursuri polo Brasov oferite de CS Luna!

Cursuri Polo

Aparut din dorinta de a schimba monotonia antrenamentelor clasice de inot, polo sau “fotbalul in apa” este unul dintre cele mai vechi jocuri. Primul joc de polo in apa a avut loc la 14 iulie 1876, in Anglia.
CS Luna organizeaza cursuri polo Brasov din dorinta de a-ti face cunoscut un altfel de sport acvatic, cu o istorie aparte.

Regulile

Jocul polo presupune pasarea unei mingi de fotbal in apa de catre un jucator altuia. Echipele sunt constituite din 7 jucatori. Un gol este luat in considerare doar atunci cand mingea intra in poarta. Primele porti de polo au fost facute in Scotia, in anul 1887. Portarii aveau voie sa stea in apa, pe dig sau in barca. De asemenea, le era permis sa intre pe teren de cate ori considerau ca este necesar pentru oprirea actiunii adversarilor.

Primul campionat de Polo

Primul campionat de polo a avut loc in Anglia, in 1888. La inceput, existau doar 4-5 echipe, deoarece, era dificil transportul de la un oras la altul. Scotienii au fost echipa castigatoare. Acestia au castigat cu 4-0, prezentandu-se cu o tehnica superioara. Echipa s-a concetrat pe conducere si pe pasarea balonului.

In acest campionat s-a stabilit si un timp efectiv de joc de 20 de minute.

Jocul a trecut cu rapiditate granitele britanice. In 1888 s-a jucat polo pentru prima data in Belgia. In 1897 in Franta si in 1990 in Italia. Ungaria a fost tara care a creat prima scoala a polo-ului in adevaratul sens al cuvantului. Primul joc este certificat insa ca avand loc in 1889.
In Romania, prima competitie a avut loc in anul 1924, la Constanta. Iar prima participare la jocurile olimpice in 1952, la Helsinki.

Clubul sportiv CS Luna ofera cursuri polo Brasov, mentinand viu acest sport.

Polo la Jocurile Olimpice

Polo-ul a debutat la jocurile olimpice in editia organizata la Paris in 1900. Marea Britanie, Belgia si Franta au concurat la acest turneu.

In 1911 s-a realizat un pas urias in dezvoltarea polo-ului atunci cand regulile anglo-scotiene au fost impuse pentru toate tarile practicante ale acestui sport. De asemenea, datorita aparitiei diverselor controverse, a fost creat si International Water Polo Board. Fiind o comisie formata din patru britanici si patru reprezentanti ai Federatiei Internationale de Natatie. Regulamentul nou a intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 1930.

Inscrie-te acum!

Inscrierile la oricare dintre cursurile de inot se fac prin utilizarea formularului de contact sau prin apel telefonic la numarul afisat!

CS Luna - Cursuri de inot Brasov

Cursurile noastre de inot combina elemente interactive pentru a oferi o experienta de neuitat cursantilor. Indiferent de varsta, veti gasi cursul ideal pentru dumneavoastra sau pentru cei mici!